Ontdek de Vlaamse Ardennen

Tussen de kronkelende beken en holle wegen, de bonkige kasseistroken en het lappendeken van bossen en akkers vormen de heuvels de meest karakteristieke eigenschap van de Vlaamse Ardennen. In het vlakke Oost-Vlaanderen rijzen ze omhoog als bergen. De Koppenberg, de Taaienberg, de Oudenberg dragen in hun namen het zweet, de ademnood en de spierpijn mee van zij die hen te voet of met de fiets beklimmen.

Dat is verblijven op een heuvelflank in Ronse

Onze twee vakantiewoningen liggen op de flank van de Hotond in Ronse, een stadje in het midden van deze mooie streek. Dit is een paradijs voor al wie houdt van een actieve vakantie. Al hoef je je niet per se in te spannen om van ‘Vlaanderens Mooiste Landschap’ te kunnen genieten. Overal waar je komt zijn de culinaire verleidingen groot. De streekproducten en vooral het bier van deze gulle regio getuigen van een diepgewortelde authenticiteit… en smaken naar meer.

Met zicht op le Pays des Collines

Onze twee vakantiewoningen werden in het voorjaar van 2011 volledig gerenoveerd. De geschakelde hoevetjes zijn uitgerust met alle comfort. De tuin biedt een adembenemend uitzicht op de vallei van de Molenbeek en de heuvels van le Pays des Collines. De Riekestraat maakt bovendien deel uit van het wandelnetwerk ‘Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen’. Zodra u de voordeur van de vakantiewoning achter zich dichttrekt, liggen met andere woorden 300 kilometer rustige en veilige wandelwegen voor u open. Welkom in de Vlaamse Ardennen. Maak snel kennis met onze vakantiehuisjes!

Bekijk ook even deze websites over leuke activiteiten in de Vlaamse Ardennen: